Milka torta
Recept na túto tortičku mám od Dominiky a už dlhšie som ho chcela skúsiť. Môžem ľutovať, že som ju neupiekla skorej, lebo táto torta je tak úžastná, že sa nedá odolať. Kto ju chutnal môžete potvrdiť :P. Tortičku som ešte vylepšila Espresso choco krémom, ktorý nájdete tu: musimvsetkoupiect.webnode.sk/news/espresso-chocolate-krem1/ . Budeme potrebovať:
- 5 vajec
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček oleja
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva (PP)
- 1 hrnček granka
- 1 smotanu na šľahanie -250ml
- 250 g milky
- 1dcl silnej kávy
- marhuľový lekvár
- na ozdobenie marcipán (nemusí byť)
Vajcia zmiešame s cukrom za pomoci metličky. Pridáme olej, preosiatu múku zmiešanú s PP a grankom. Vymiešame, vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 40-50 min. Po vychladnutí korpus preprežeme na polovicu, spodnú časť polejeme kávou a potrieme lekvárom. Ja som potrela aj mojím espresso choco krémom aby som zvýraznila chuť kávy. Zakryjeme vrchnou časťou korpusu. Milka polevu si pripravíme uvarením smotany s milka čokoládami, pozor! musí to prevrieť a chvílu aj povaríme aby to zhustlo. Necháme chvíľku odstáť a tortičku môžeme poliať. Pomocou stierky pokryjeme aj boky torty. Ak Vám to bude stekať, žiadne strachy, iba to dajte na chvíľu do chladničky aby poleva stuhla a potom ju pomocou stierky zase naneste na boky. Treba na to trocha trpezlivosti, ale keď poleva dostatočne vychladne bude krásne držať aj na bokoch torty :). Ja som si ešte vyvaľkala marcipán, povykrajovala hviezdičky a ovály a tortu dozdobila. Dobrú chuť!