Vegetariánsky boršč
Výborná hustá zeleninová polievka, máme týždeň kedy ju varíme aj dvakrát. Je ľahká a zasýti. Ak máme na obed boršč, tak je to aj ako polievka aj ako hlavný chod. Pre mäsožrútov stačí na panvici osmažiť kocky hovädzieho a bravčového. Tiež môžete pridať napríklad červenú fazuľu. Dobrá je plechovková, môžete ju tam dať aj s tým nálevom.
Potrebujeme:
1 väčšiu mrkvu
1 cibuľu
300g surovej kapusty- nastrúhať (klasická biela hlávka, ale dá sa použiť aj už predvarená v plechovke)
2-3 zemiaky
1 väčšia červená repa
olej
soľ
čierne celé korenie, bobkový list (aj dva :- ) )
vegeta
kyslá smotana
Cibuľu pokrájame na drobno. Vo veľkom hrnci rozpálime olej a orestujeme cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu (napr. na kolieska), kapustu, polku repy a pokrájané zemiaky (pozn. pre chlapcov kuchárov: mrkva a zemiaky sa pred krájaním čistia:- ) ). Zalejeme vodou, pridáme vegetu, korenie, bobkáč. Varíme, kým zelenina nezmäkne, cca 15- 20minút. Na záver ešte na jemno nastrúhame druhú polku repy. Podávame s kyslou smotanou a chlebom.
Dobrú chuť.
Remy