Špenátový závin s vajíčkom

20.03.2014 12:56

Keďže Veľká noc sa blíži a jar je už za oknom, začínam vypekať jarné recepty z aprílového vydania z časopisu Dobré jedlo. Na obed som dostala chuť na túto špenátovú "štrúdľu", a tak som si ju upiekla. Je veľmi dobrá aj ako pohostenie pre šibačov, aj keď si myslím, že v dnešnej dobe by  nám šibači špenátovú štrúdľu asi otrieskali o hlavu. Budeme potrebovať:

  • 1 lístkové cesto
  • 1 vanička baby špenátu
  • soľ, čierne korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • 150 g tvrdého syra
  • na posypanie ľanové a slnečnicové semiačka, alebo sezam
  • 3 -4 vajcia uvarené na tvrdo
  • 1 vajce na potretie

Špenát umyjeme a sparíme vriacou vodou. Na rozohriatom oleji ho podusíme asi 4 minúty, potom pridáme nakrájaný cesnak, soľ a korenie a necháme odkvapkať na sitku. rozvaľkané lístkové cesto posypeme syrom, na polovicu dáme špenát a znova posypeme syrom. Po okraji cesta rozložíme uvarené vajíčka. Štrúdľu opatrne zakrútime, celú ju potrieme vajíčkom a posypeme semiačkami. Pečieme na 180 °C aspoň 40 minút.


Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode