Smotanová jahodoa torta s čokoládovou polevou

26.07.2015 11:27

Už som dlllho nepridala žiadny recept. Nie je to preto že by som na Vás zanevrela, ale akosi som nemala chuť? čas? často piecť. Ani sama neviem prečo. Aj keď jeden dôvod ma napadá.V týchto horúčavach, ktoré boli máme doma zakázané púšťať rúru, pretože vyrába neskutočné teplo :D.

Tento recept, ktorý som vymyslela za účelom menín môjho drahého je v podstate smotanová torta vylepšená jahodami a čokoládou. Mňa samú prekvapilo aká harmónia chutí vznikla. Určite ju skúste! Je hotová za 20 minút :).

Teraz ale už prejdem k receptu. Potrebujeme:

  • 1 veľkú pochúťkovú kyslú smotanu, alebo dve malé
  • 2 smotany na šľahanie (250 ml)
  • 1 balík waflí
  • 1 čokoládu milka
  • 1 stužovač šľahačky
  • 1 želatínový stužovač za studena
  • jahodový lekvár

Na dno tortovej formy namrvíme, alebo lubovoľne naukladáme, natrháme približne 6 waflí. V mise si zamiešame kyslú smotanu spolu s lekvárom (dáme koľko chceme, podľa chuti). 1 a pol kelímka smotany na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom šľahačky, podľa potreby dosladíme cukrom. Pridáme do jahodovej smotany a premiešame. Po premiešaní smotán, postupne prisypávame želatínový stužovač za studena a intenzívne miešame. Hmotu navrstvíme na waflový korpus, uhladíme a odložíme do chladničky.

Následne  si pripravíme čokoládovú polevu. Čokoládu nalámeme a vložíme do hrnčeka spolu so zbytkom smotany na šľahanie. Za stáleho miešania privedieme k varu a naďalej miešame ešte cca 5 minút kým poleva nezhustne. Odstavíme, necháme chvílku vychladnúť a polevu nalejeme na tortu. Tortu skladujeme v chladničke.

 

PS: ak máte viacej času, nechajte tortu v chladničke predtým ako vyrobíte polevu aspoň hodinku. Poleva potom rýchlejšie stuhne.

 

Dobrú chuť! Mrs. Yummy

 

Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode