Šľahačková ovocná torta

03.08.2014 21:30

Túto tortu som piekla maminke na narodeniny :) Nechcela som nič nechať na náhodu a tak som použila recept na korpus z knižky Torty a múčniky 2 od Márie Zjavkovej. Plnku som si už vymyslela sama. Budeme potrebovať:

  • 6 vajec
  • 6 PL kryštáľového cukru
  • 1 PL kakao
  • 5 PL polohrubej múky
  • 1 Prášok do pečiva
  • 50 ml oleja
  • 250 g mascarpone
  • 3x 180 ml smotany na šľahanie, alebo teda 2x 250 ml
  • 1 stužovač šľahačky
  • 1 PL práškového cukru
  • malinový lekvár
  • jahody, maliny ( alebo iné sezónne ovocie, podľa chuti)

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne primiešavame žĺtka, potom olej. Nakoniec do cesta vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Pečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie pri 180 °C cca 35 minút. Zatiaľ si pripravíme mascarpone krém a to veľmi jednoducho. Proste iba vyšľaháme jednu smotanu a vmiešame ju do mascarpone s lyžicou práškového cukru. Po vychladnutí korpus prerežeme. Spodný plát natrieme lekvárom a naplníme mascarpone krémom, na ktorý poukladáme ovocie. Prikryjeme vrchným plátom, ktorý môžeme z vnútornej strany tiež potrieť lekvárom. Nakoniec celú tortu potrieme a dozdobíme zvyšnými vyšľahanými šľahačkami, do ktorých sme pridali stužovač. Torta bola naozaj slávnostná ako sa na narodeniny patrí a všetkým chutila.

Mrs. Yummy :)