Schwarzwaldské rezy

18.10.2014 11:37

Tak som rozmýšľala, že čo na víkend upečiem a hovorím si. Prečo nespraviť niečo višňové? A tak ma napadla Schwarzwaldská torta, ale tortu som nechcela robiť. Tak som vytvorila rezy :) Cesto na korpus mám z knihy od Márie Zjavkovej - Torty a múčniky 2,
Takže budeme potrebovať:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc kryštáľového cukru
  • poldeci oleja
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 2 lyžice kakao
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • višňový kompót
  • 100 g čokolády
  • čokoládové kúsky, alebo nastrúhanú čokoládu (na ozdobenie)

Pripravíme si cesto. Bielka a cukor vyšľaháme do tuhého snehu. Potom postupne primiešame žĺtka, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec kakao. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na pol hodinu na 180°C. Po upečení necháme korpus vychladnúť a potom hop prerežeme na dve časti.

Kým sa nám pečie korpus pripravíme čokoládovú plnku. Polovicu jednej smotany vylejeme do hrnca a dáme do nej nalámanú čokoládu. Za stáleho miešania necháme rozpustiť čokoládu a privedieme do varu. Chvíľu varíme, kým sa nám nebude zdať, že nám plnka zhustla. Odstavíme zo sporáku a necháme chladnúť (ak vám to nezhustne ani po vychladnutí dajte do chladničky). 

Studenú plnku rozotrieme na spodný plát korpusu. Poukladáme naň kompótové višne, ale necháme si z nich aj na ozdobenie.

Na višne navrstvíme 250 ml vyšľahanej šľahačky a prikryjeme druhým plátom. Teraz by bolo dobré rezy nechať odležať aspoň do nasledujúceho dňa. Ale kto po nich už veľmi túži, môže ich už iba dozdobiť a mňamkať.

Zdobíme teda hneď, alebo na druhý deň. Vrchný plát potrieme kompótovou šťavou. Polovicu šľahačky ktorá nám zostala vyšľaháme, dáme do zdobiaceho vrecka a ozdobíme podľa gusta. Posypeme čokoládovými kúskami a poukladáme višne.

Dobrú chuť želá Mrs. Yummy


Tvorba webových stránok zdarma Webnode