Schwarzwaldské rezy
Tak som rozmýšľala, že čo na víkend upečiem a hovorím si. Prečo nespraviť niečo višňové? A tak ma napadla Schwarzwaldská torta, ale tortu som nechcela robiť. Tak som vytvorila rezy :) Cesto na korpus mám z knihy od Márie Zjavkovej - Torty a múčniky 2,
Takže budeme potrebovať:
- 6 vajec
- 6 lyžíc kryštáľového cukru
- poldeci oleja
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok
- 2 lyžice kakao
- 500 ml smotany na šľahanie
- višňový kompót
- 100 g čokolády
- čokoládové kúsky, alebo nastrúhanú čokoládu (na ozdobenie)
Pripravíme si cesto. Bielka a cukor vyšľaháme do tuhého snehu. Potom postupne primiešame žĺtka, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec kakao. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na pol hodinu na 180°C. Po upečení necháme korpus vychladnúť a potom hop prerežeme na dve časti.
Kým sa nám pečie korpus pripravíme čokoládovú plnku. Polovicu jednej smotany vylejeme do hrnca a dáme do nej nalámanú čokoládu. Za stáleho miešania necháme rozpustiť čokoládu a privedieme do varu. Chvíľu varíme, kým sa nám nebude zdať, že nám plnka zhustla. Odstavíme zo sporáku a necháme chladnúť (ak vám to nezhustne ani po vychladnutí dajte do chladničky).
Studenú plnku rozotrieme na spodný plát korpusu. Poukladáme naň kompótové višne, ale necháme si z nich aj na ozdobenie.
Na višne navrstvíme 250 ml vyšľahanej šľahačky a prikryjeme druhým plátom. Teraz by bolo dobré rezy nechať odležať aspoň do nasledujúceho dňa. Ale kto po nich už veľmi túži, môže ich už iba dozdobiť a mňamkať.
Zdobíme teda hneď, alebo na druhý deň. Vrchný plát potrieme kompótovou šťavou. Polovicu šľahačky ktorá nám zostala vyšľaháme, dáme do zdobiaceho vrecka a ozdobíme podľa gusta. Posypeme čokoládovými kúskami a poukladáme višne.
Dobrú chuť želá Mrs. Yummy