Raw vegan torta

08.06.2014 12:50

 

Už dlhší čas patrím na facebooku do skupiny rawfoodistov. Živia sa surovou stravou (povolené je sušenie do 40°C) , drvivá vačšina sú vegáni. Čo sa týka mňa, som asi stratený prípad, milujem naše domáce vajcia,  čerstvé mlieko z družstva a babkine kysnuté buchty z bielej múky!
  Snažím sa však do veľkej miery stravovať čerstvou zeleninou a ovocím, musím sa pochváliť, že v lete, sa mi to naozaj darí.  Často sa inšpirujem nápadmi v našej raw skupine.

Tento konkrétny recept je môj vlastný, snažila som sa použiť suroviny dostupné v supermarketoch a tiež cenovo prijateľné, čiže žiadne chaluhy, kešu, brezovy cukor atď 

Takže:

Korpus:

cca 300g sušené vykôstkované ďatle (z Lidla)
cca 200g zmes orechov – lieskové, vlašaky, burské – pomleté
2cl kokosový olej (nemusí byť)
voda
rumová aróma (nemusí byť)

biely krém:

3 banány
strúhaný kokos

rúžový krém:
hrsť jahôd
hrsť malín
 5-6 ďatlí
pár čerešní
pomleté mandle


postup:

Ďatle rozmixujeme v deci vody a kokosovom oleji (namiesto oleja sa môže dať trošku viac vody). Kašu z ďatlí zmiešame s pomletými orechami, príp. pár kúskov môžeme aj nasekať. Zmes by mala mať konzistenciu asi , ako keď robíme kokosové guľky. Túto zmes “uťapkáme“ do tortovej formy. Ja som mala s priemerom 21cm, na spodok som dala fóliu. Korpus dáme do chladničky, kým si pripravíme krém.

Krém č. 1: rozmixujeme banány a pridáme kokos. Kokosu toľko, aby zmes bola dosť tuhá a neskôr nestiekla z korpusu.

Krém č. 2: rozmixujeme ovocie a ďatle , prisypeme pomleté mandle, opäť kvôli hustote.

Krémy vrstvíme podľa nálady 

Dobrú chuť.

R.