Oreo cheesecake

13.03.2014 21:30

Tento cheesecake by som nazvala takým poslovenčeným pretože je v ňom veeeľmi veľa tvarohu, čo v typických amerických cheesecakes nebýva. Ale podaril sa a je úžastný, jednoduchý a rýchlo hotový. Recept je ako som spomenula v úvodnom príspevku z časopisu Dobré jedlo z vydania 3/14, nedodržala som ho však úplne. No na kvalite to cheesecakeu neubralo :) Budeme potrebovať :

  • 750 gramov nízkoručného tvarohu. Ja som dala iba 720 lebo mi to tak vychádzalo na balíčky.
  • 50 gramov rozpusteného masla.
  • 300 gramov smotanového syra Philadelphia. Taktiež som si to upravila na balíky a dala som dve balenia po 125 a nič sa nestalo :D.
  • 2 balíky vanilkového cukru.
  • 1 a pol lyžičky citrónovej kôry.
  • 110 gramov práškového cukru.
  • 80 gramov hladkej múky.
  • 3 vajcia.
  • 26 keksov Oreo. Upozorňujem Vás, dobre si to prerátajte na balíky, lebo ja som sa pomýlila a mala som len 22 a potom som svoj cheesecake nemohla dostatočne ozdobiť :P

Asi 15 keksov rozmrvíme. V časopise písali, že v mikroténovom vrecku, ale mne osobne to v ňom išlo dosť zle kvôli plnke ktorú keksíky majú a tak som ich namrvila v rukách. Takéto rozmrvené keksíky zmiešame s rozpusteným maslom a natlačíme do formy s priemerom 24 cm a pomocou lyžičky to dobre uťapkáme. Zbytok keksíkov od seba oddelíme, plnku si odstránime bokom a asi 10 keksíkmi vyložíme okraj formy ( ja som vyložila s menej keksíkmi keďže som ich mala málo, ale to vôbec nevadí). Tvaroh, Philadelphiu, cukre, citrónovú kôru a múku spolu zmiešame elektrickým šľahačom a potom postupne zašľahávame celé vajcia. Ja som zašľahala aj plnku z keksíkov lebo mi ju bolo ľúto vyhodiť. Krém rozotrieme po keksíkovom korpuse, povrch uhľadíme a poukladáme naň zvyšné polovice keksov. Pečieme pri 160/150 °C cca 45 minút. Piekla som v teplovzdušnej rúre. po upečení ho necháme asi hodinku vychladnúť pri izbovej teplote a potom na noc do chladničky.