Nepečená ríbezlovo tvarohová

16.07.2014 18:59

Ďalšia z letných rýchlych tortičiek, pri ktorých netrbe zapínať rúru. Potrebujeme :

  • 250 g mascarpone
  • 250 g tvaroh
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • ríbezle a maliny
  • práškový cukor
  • 50 g masla
  • 1 balík bebe keksy čokoládové
  • 100 g čokolády

Keksíky pomelieme, zmiešame s maslom a vysypeme do formy. Ja som tentokrát použila formu o priemere 20 cm, takže ak máte väčšiu dajte troška viac keksíkov. 200 ml smotany vyšľaháme do tuha a primiešame ju k tvarohu zmiešanému s mascarpone. Podľa chuti dáme práškový cukor, odporúčam asi 3 polievkové lyžice. Ríbezle a maliny dáme do hrnca, na miernom plameni zohrievame. Podlejeme trochou vody a posypeme lyžicou práškového cukru (ríbezle sú veľmi kyslé, ak Vám to nevadí nemusíte cukrovať :P ). Chvíľu ohrievame. Následne ríbezle aj maliny vysypeme aj so šťavou, alebo lyžičkou poukladáme na keksíkový korpus. Necháme trocha vychladnúť, a keď ovocie už nie je horúce nanesieme naň krém. Polevu pripravíme tak, že necháme čokoládu rozpustiť v 50 ml smotany na šľahanie. Pozor aby čokoláda nezhorela! Ak je poleva príliš hustá môžeme ju trocha zriediť mliekom, ale až po tom čo hrniec odstavíme z plameňa. Polevu rozotrieme na krém a tortu necháme chladiť. Za 2 hodiny je tak akurát ready na mňamkanie. Dobrú chuť želá Mrs. Yummy :)


Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode