Malinový cheesecake

20.03.2014 12:26

Dnes sa chystám na oslavu a tak som sa rozhodla potešit oslávenca malinovým cheesecakeom. Receptom som sa inšpirovala v časopise Dobré jedlo, ale recept som v podstate celý zmenila :D. Na cheesecake s priemerom 20 cm budeme potrebovať:

  • 250-300 gramov mrazených malín.
  • 250 g tvarohu
  • 250 g ricotty, alebo srvátkového syru
  • 1 vajce
  • pol hrnčeka práškového cukru
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 100 gramov keksíkov
  • 50 g masla + podľa potreby viacej
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu

Keksíky podrtíme v mikroténovom sáčku pomocou valčeka a v mise ich zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes natlačíme do formy, tak aby nám vznikol aj mierny okraj (cca 1 cm) a dáme zapiecť do trúby na 180 °C na 10 minút. Tvaroh, ricottu a práškový cukor vymiešame, môžeme si pomôcť aj elektrickým šľahačom a nakoniec primiešame vajce. Asi 100 g malín dáme do hrnca s dvoma lyžicami kryštálového cukru a uvaríme si džem. Zbytok malín pomačkáme v sitku a dáme do misy. Keď je džem uvarený, prepasírujeme ho do misky k pomačkaným malinám. Premiešame a pridáme kukuríčný škrob.                               

Polovicu tvarohovej plnky rozotrieme na korpus. Na tvarohovú plnku vylejeme pol malinovej plnky a prikryjeme ju zvyšnou tvarohovou plnkou. Do tvarohovej plnky spravíme jamky a naplníme ich malinovou plnkou. Pomocou špajdle,alebo koncom lyžičky krúžením vytvoríme vzory. Ak nám ešte ostane malinová plnka, môžeme ju použiť po upečení na ozdobenie. Pečieme pri 180°C asi 50-60 minút. Po upečení necháme chladnúť v trúbe, nevyberáme hneď pretože nám cheesecake popraská! Po vychladnutí ešte šupneme do chladničky asopň na 5 hodín.

 

        POZNÁMKA: kto by chcel cheesecake priemeru 24, alebo 26 cm  treba zmeniť pomery surovín na 200 g keksíkov, 500 g tvarohu a 450-500 g ricotty, 3 vajcia, 450-500 g malín, 100 g masla, celý hrnček práškového cukru, 4 lyžice kryštálového cukru, 4 lyžičky kukuričného škrobu. Dobrú chuť :)


Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode