Jogurtovo čučoriedkova torta

26.04.2014 13:44

Táto tortička je úžastná. Nič viac k nej neviem dodať. Určite ju vyskúšajte :)

Budeme potrebovať:

  • 5 vajec
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček granka
  • 1 prášok do pečiva
  • 300 g bieleho jogurtu
  • 2 veľké vanilkové pribináčky(alebo 3 malé)
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač za studena od Dr. Oetker
  • 1 vanilkový cukor
  • 60 g práškového cukru
  • čučoriedkový kompót a čerstvé čučoriedky

Korpus pripravíme vymiešaním vajec s hrnčekom cukru za pomoci metličky. Pridáme olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a granko. Poriadne vymiešame. Nalejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180°C cca 40-50 min. Upečený korpus necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Jogurt a pribináčiky spolu zmiešame. Pridáme vanilkový cukor a práškový cukor. Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu. Nakoniec pridáme stužovac podľa návodu, ktorý je na obale. Plnku odložíme do chladničky. Vychladnutý korpus prerežeme, spodnú časť pokvapkáme šťavou z čučoriedkového kompótu a potom nanesieme aj vrstvu kompótových čučoriedok. Potrieme plnkou, neminieme ju však všetku odložime si aj na potretie torty na koniec. Na plnku naniesieme zbytok kompótových čučoriedok a prikryjeme vrchnou časťou korpusu. Tiež pokvapkáme šťavou z kompótu a celú tortu potrieme plnkou ktorá nám ostala. Ozdobíme čerstvými čučoriedkami. Môžeme sa do nej pustiť hneď, alebo ju môžeme nechať odležať aby bola ešte lepšia. Dobrú chuť! Mrs. Yummy.