Jogurtovo čučoriedkova torta

26.04.2014 13:44

Táto tortička je úžastná. Nič viac k nej neviem dodať. Určite ju vyskúšajte :)

Budeme potrebovať:

  • 5 vajec
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček granka
  • 1 prášok do pečiva
  • 300 g bieleho jogurtu
  • 2 veľké vanilkové pribináčky(alebo 3 malé)
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač za studena od Dr. Oetker
  • 1 vanilkový cukor
  • 60 g práškového cukru
  • čučoriedkový kompót a čerstvé čučoriedky

Korpus pripravíme vymiešaním vajec s hrnčekom cukru za pomoci metličky. Pridáme olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a granko. Poriadne vymiešame. Nalejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180°C cca 40-50 min. Upečený korpus necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Jogurt a pribináčiky spolu zmiešame. Pridáme vanilkový cukor a práškový cukor. Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu. Nakoniec pridáme stužovac podľa návodu, ktorý je na obale. Plnku odložíme do chladničky. Vychladnutý korpus prerežeme, spodnú časť pokvapkáme šťavou z čučoriedkového kompótu a potom nanesieme aj vrstvu kompótových čučoriedok. Potrieme plnkou, neminieme ju však všetku odložime si aj na potretie torty na koniec. Na plnku naniesieme zbytok kompótových čučoriedok a prikryjeme vrchnou časťou korpusu. Tiež pokvapkáme šťavou z kompótu a celú tortu potrieme plnkou ktorá nám ostala. Ozdobíme čerstvými čučoriedkami. Môžeme sa do nej pustiť hneď, alebo ju môžeme nechať odležať aby bola ešte lepšia. Dobrú chuť! Mrs. Yummy.


Tvorba web stránok zdarma Webnode