Jahodový cheesecake
Jahodová sezóna je v plnom prúde a neviem si predstaviť lepsšie koláčiky s jahodami ako sú cheesecake a bublanina. Dnes to u mňa vyhral ten cheesecake :P. Budeme potrebovať:
- hrsť mandlí
- hrsť vlašských orieškov
- 2 bielka
- 2 lyžičky prášku do pečiva
alebo
- 100 g masla
- 2 balíky bebe keksov
Ja som robila orieškový korpus (keďže rodičia sú na diéte a keksy nemôžu), pomlela som spolu oriešky a vmiešala ich do vyšľahaných bielok. Nakoniec som primiešala prášok do pečiva. Hmotu som rozotrela na papier na pečenie na dno formy a nechala zapiecť v trúbe 10 minút pri 160 °C. Nechala som trocha vychladnúť, potom som odstránila papier na pečenie a tadá zdravý korpus hotový :). Kto by chcel klasický keksíkový korpus, tak stači pomlieť keksíky, zmiešať ich s roztopeným maslom a natlačiť do formy - odložiť do chladu.
- 250 g tvarohu
- 250 g syru philadelphia
- 400 g kyslej smotany
- 120 g práškového cukru
- 2 vajcia
- jahôdky zo záhradky (alebo z Lidla)
- vanilkový cukor, alebo aróma
Formu obalíme zo spodu alobalom, jahôdky umyjeme a prepolíme.Tvaroh, smotany a Philadelphiu spolu vymiešame. Pridáme cukre (arómu) a vajcia a vymiešame. Polovicu nalejeme do formy. Po okrajoch formy dáme jahôdky prekrojenými polovicami ku stene formy. Budeme ich kvázi zapychovať do hmoty, ktorú už máme vo forme. Prilejeme zbytok cheesecake hmoty. Formu položíme do hlbokého plechu, do ktorého nalejeme vriacu vodu tak aby siahala cca do výšky 2 cm tortovej formy. Takto to vložíme do trúby vyhriatej na 180 °C (teplovzdušný ohrev sa neodporúča) a pečieme 45-50 min. po upečení necháme chladnúť v rúre pri otvorených dvierkach asi pol hodku, potom ho necháme úplne vychladnúť na kuchynskej linke a nakoniec šup do chladničky na min 5 hodín.
Pred servírovanim ozdobíme jahôdkami.
Dpbrú chuť -Mrs. Yummy