Jahodové rezy

07.02.2015 13:55

Dnes som si listovala v starom vydaní časopisu Dobré jedlo a inšpirovala som sa dvoma receptami. Tietp recepty som spojila dokopy, primiešala vlastnú fantáziu a tadáá, vznikoli tieto rezy v tortovej forme.
Potrebujeme:

  •  500 ml smotany na šľahanie, môže byť klasická, ale ja som použila rastlinnú šľahačku Holé, ktorá je už aj osladená
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 100-150 g jahôd
  • 2 PL likéru (čerešňový alebo iný)
  • 2 PL vody
  • jahodový džem
  • 3 plátky želatíny
  • (2 poháre cukru- ak použijeme klasickú smotanu)
  • 2 PL cukru

250 ml šľahačky vymiešame s vajíčkami (ak máme živočíšnu šľahačku tak primiešame cukor). Primiešame polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vznikne nám hutné cesto, ktoré ešte ručne prehnietime. Cesto napcháme do vymastenej formy (nemusí byť tortová), uhladíme a pečieme pri 180 °C cca  25 minút.

Zbytok šľahačky vyšľaháme a necháme v chladničke. Plátky želatíny dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Jahody popučíme a vymiešame s 2 lyžicami cukru (pučila som nástrojom na zemiakové pyré). Želatínu zahrejeme v hrnčeku a keď sa roztopí primiešame ju k jahodám. Tie následne vmiešame do vyšľahanej šľahačky. Odporúčam aby boli jahody studené, najlepšie polorozmrazené. 

Po upečení koláč popicháme špajdlou a pokvapkáme likérom zmiešaným s vodou. Necháme vychladnúť a potrieme džemom. Nakoniec navrstvíme šľahačku, môžeme ozdobiť topingom, alebo ovocím. Rezy porcujeme, alebo necháme odpočívať v chlade.

Dobrú chuť!

Mrs. Yummy


Tvorba web stránok zdarma Webnode