Jahodové potešenie

08.06.2014 12:50

Na tento studený dezertík mi ponúkol inšpiráciu kamarát. Tak som ho teda pripravila :) A veru oplatilo sa.

Budeme potrebovať:

  • 500 g jahôd
  • 250 g tvarohu
  • 250 g mascaropne
  • 100 g bielej čokolády
  • kokosový puding
  • 1/2 litra mlieka
  • vanilkovú esenciu alebo vanilkový cukor
  • 1 balík bebe keksov
  • stužovač za studena

Postup veľmi jednoduchý. Puding uvaríme podľa návodu, akurát, že ho nemusíme sladiť. Na plech (asi 30krát 20, taký v ktorom robievate bublaninu) si poukladáme bebe keksíky. Na keksíky poukladáme prepolené jahody. Bielu čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Po roztopení ju vyberieme z vodného kúpeľa a primiešame k nej macscarpone a tvaroh. Celú zmes vmiešame do vychladnutého/vlažného pudingu. Pridáme vanilkovú esenciu alebo vanilkový cukor. Potom pridáme stužovač za studena. Zmes rozotrieme po jahodách. Na vrchu môžeme ozdobiť jahodami, ktoré zostali a hoblinkami z bielej čokolády. Necháme stuhnúť v chladničke. Na druhý deň mňam. Mrs. Yummy :)


Tvorba webových stránok zdarma Webnode