Jahodové potešenie
Na tento studený dezertík mi ponúkol inšpiráciu kamarát. Tak som ho teda pripravila :) A veru oplatilo sa.
Budeme potrebovať:
- 500 g jahôd
- 250 g tvarohu
- 250 g mascaropne
- 100 g bielej čokolády
- kokosový puding
- 1/2 litra mlieka
- vanilkovú esenciu alebo vanilkový cukor
- 1 balík bebe keksov
- stužovač za studena
Postup veľmi jednoduchý. Puding uvaríme podľa návodu, akurát, že ho nemusíme sladiť. Na plech (asi 30krát 20, taký v ktorom robievate bublaninu) si poukladáme bebe keksíky. Na keksíky poukladáme prepolené jahody. Bielu čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Po roztopení ju vyberieme z vodného kúpeľa a primiešame k nej macscarpone a tvaroh. Celú zmes vmiešame do vychladnutého/vlažného pudingu. Pridáme vanilkovú esenciu alebo vanilkový cukor. Potom pridáme stužovač za studena. Zmes rozotrieme po jahodách. Na vrchu môžeme ozdobiť jahodami, ktoré zostali a hoblinkami z bielej čokolády. Necháme stuhnúť v chladničke. Na druhý deň mňam. Mrs. Yummy :)