Forma s odnimatelným dnom
Moderné výdobytky ako forma s odnímatelným dnom nie je nič pre mňa. Možno Vás už napadlo, aká príhoda by sa jej tak mohla stať s obyčajnou formou? Takže, ak robíte obrátený koláč nikdy ho nedávajte do formy s odnímatelným dnom lebo vám vytečie :D
Bolo to počas jedného poobedia, keď som mala chuť upiecť si francúzsky jablkový obrátený koláč. Jablká som pekne poukladala na spodok formy s odnímatelnňym dnom, zaliala som ich pripravenou skaramelizovanou zmesou a tešila som sa aké bude mať koláčik vnkované boky podľa formy. Asi som bola z toho koláča riadne nadšená, keď som si neuvedomila, že v teple sa mi ten karamel roztopí a začne spodom formy pretekať. Tak sa aj stalo. Zrazu cítim smrad. Otvorím rúru a vyvalí sa na mňa dym s arómou pripáleného karamelu na spodku rúry. To je tak, keď človek nerozmýšľa a robí všetko zhurta....
Od tej doby sa snažím nielen pred pečením všetko najskôr premyslieť, lebo viete, karamel sa zo spodu rúry odstraňuje dosť ťažko ;)