Espresso chocolate krém
Tento krém/ plnka je veľmi mňamózny/a. Môžeme ho použíť na zdobenie muffiniek, alebo ako náplň do korpusov (Milka torta). V chladničke vydrží pomerne dlho, ja som mala odložený zbytok čo mi zostal dva týždne a musím povedať, že sa mi zdal ešte lepší ako na začiatku :D. Našla som ho na pintereste (u blogerky Linda Lomelino), ale keďže sa mi zdal až príliš maslový, tak som ho mierne poupravila :). Bude nám treba:
- 200 g horkej čokolády
- 180-200 g mäkkého masla
- 2 lyžice espressa
- pol lyžice vanilkového cukru
- 1/2-3/4 hrnčeka kakaa
- 1 a 1/4 hrnčeka práškového cukru
Každý si poprípade dochutí podľa seba. Čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť. Maslo miešame elektrickým mixérom kým nie je "dobiela". Postupne pridávame práškový cukor a kakao a mixujeme kým to nesplynie. Potom zapracujeme rozpustenú čokoládu a nakoniec pridáme espresso a vanilkový cukor. Mixujeme kým nezískame krémovú konzistenciu. Môžeme hneď použiť, alebo odložiť do chladničky a nechať stuhnúť.