Espresso chocolate krém

16.03.2014 22:48

Tento krém/ plnka je veľmi mňamózny/a. Môžeme ho použíť na zdobenie muffiniek, alebo ako náplň do korpusov (Milka torta). V chladničke vydrží pomerne dlho, ja som mala odložený zbytok čo mi zostal dva týždne a musím povedať, že sa mi zdal ešte lepší ako na začiatku :D. Našla som ho na pintereste (u blogerky Linda Lomelino), ale keďže sa mi zdal až príliš maslový, tak som ho mierne poupravila :). Bude nám treba:

  • 200 g horkej čokolády
  • 180-200 g mäkkého masla
  • 2 lyžice espressa
  • pol lyžice vanilkového cukru
  • 1/2-3/4 hrnčeka kakaa
  • 1 a 1/4 hrnčeka práškového cukru

Každý si poprípade dochutí podľa seba. Čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť. Maslo miešame elektrickým mixérom kým nie je "dobiela". Postupne pridávame práškový cukor a kakao a mixujeme kým to nesplynie. Potom zapracujeme rozpustenú čokoládu a nakoniec pridáme espresso a vanilkový cukor.  Mixujeme kým nezískame krémovú konzistenciu. Môžeme hneď použiť, alebo odložiť do chladničky a nechať stuhnúť.