Čokoládový cheesecake

26.02.2015 14:35

V skupine mojich cheesecake-ov chýba jeden dóležitý. Je ním predsa čokoládový! A keďže som ten recept, pospájaný z rôznych zdrojov a upravený stokrát podľa seba konečne dokopala k dokonalosti, môžem sa s Vami oň podeliť :).
PS: aprooved by my brother - takže je fakt dobrý.


Budeme potrebovať:

  • 2 balíky bebe keksov bielych
  • 100 g mäkkého masla
  • 500 g mascarpone
  • 1 kyslú smotanu
  • 1 smotanu na šľahanie
  • 200 g horkej čokolády (odporúčam tú Lidl na varenie, ale dobrá je aj kombinácia 100 g na varenie a 100 g 70%)
  • 4 vajcia
  • 2 PL práškového cukru

Najskôr nalejeme do hrnčeka smotanu, vložíme do nej nalámanú čokoládu a zohrievame za občasného miešania, kým sa čokoláda nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnúť.

Podrtíme keksíky v mikroténovom sáčku, pomocou valčeka. Zmes vysypeme do tortovej formy. Pridáme mäkké maslo a vypracujeme korpus aj s okrajmi. Dáme zapiecť do rúry na cca 10 minút pri 200 °C. Necháme vychladnúť.

Mascarpone, kyslú smotanu, vajcia, cukor vymiešame v mise. Prilejeme vychladnutú čokoládovú smotanu a poriadne vymiešame. Následne plnku nalejeme na korpus. Pečieme 50-55 minút pri 175 °C. Piekla som na funkcii horný a spodný ohrev. Po upečení necháme pol hodinku iba pootvorené dvierka rúry, aby cheesecake nepraskol. Následne ho necháme úplne vychladnúť pri izbovej teplote na kuchynskej linke a potom šup na noc do chladničky.

Dobrú chuť želá Mrs. Yummy :)


Tvorba webu zdarma Webnode