Čokoládový cheesecake
V skupine mojich cheesecake-ov chýba jeden dóležitý. Je ním predsa čokoládový! A keďže som ten recept, pospájaný z rôznych zdrojov a upravený stokrát podľa seba konečne dokopala k dokonalosti, môžem sa s Vami oň podeliť :).
PS: aprooved by my brother - takže je fakt dobrý.
Budeme potrebovať:
- 2 balíky bebe keksov bielych
- 100 g mäkkého masla
- 500 g mascarpone
- 1 kyslú smotanu
- 1 smotanu na šľahanie
- 200 g horkej čokolády (odporúčam tú Lidl na varenie, ale dobrá je aj kombinácia 100 g na varenie a 100 g 70%)
- 4 vajcia
- 2 PL práškového cukru
Najskôr nalejeme do hrnčeka smotanu, vložíme do nej nalámanú čokoládu a zohrievame za občasného miešania, kým sa čokoláda nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Podrtíme keksíky v mikroténovom sáčku, pomocou valčeka. Zmes vysypeme do tortovej formy. Pridáme mäkké maslo a vypracujeme korpus aj s okrajmi. Dáme zapiecť do rúry na cca 10 minút pri 200 °C. Necháme vychladnúť.
Mascarpone, kyslú smotanu, vajcia, cukor vymiešame v mise. Prilejeme vychladnutú čokoládovú smotanu a poriadne vymiešame. Následne plnku nalejeme na korpus. Pečieme 50-55 minút pri 175 °C. Piekla som na funkcii horný a spodný ohrev. Po upečení necháme pol hodinku iba pootvorené dvierka rúry, aby cheesecake nepraskol. Následne ho necháme úplne vychladnúť pri izbovej teplote na kuchynskej linke a potom šup na noc do chladničky.
Dobrú chuť želá Mrs. Yummy :)