Čokoládovo jahodová nepečená tortička

02.05.2014 14:19

Brat má zajtra 18! Chcela som mu pripraviť tortu, ktorá mu bude veľmi chutiť a keďže viem že má rád kombináciu tvaroh-čokoláda tak som mu vymyslela takúto tortičku. Na prípravu je potrebné:

  • 1 a pol balíka čokoládových bebekeksíkov
  • 110 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 250 g mäkkého tvarohu
  •  dva krát 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g horkej čokolády
  • 1 milka čokoláda
  • 300 g jahôd-čerstvé, alebo mrazené

Keksíky podrtíme, nasypeme do tortovej formy a zalejeme roztopeným maslom. Roztlačíme po dne formy a vytvarujeme aj okraj cca 1 cm. Odložíme do chladničky. Vyšľaháme 250 ml smotany na šľahanie a pridáme k nej mascarpone zmiešané s tvarohom. Hmoty spolu spracujeme a nakoniec primiešame 250 g roztopenej čokolády. Poriadne premiešame, ak sa nám to zdá málo sladké, tak si plnku môžeme dosladiť cukrom. Polovicu plnky nanesieme na korpus, poukladáme jahody, tiež asi polovicu z nich a potom nanesieme zbytok plnky. Odložíme do mrazničky, pokiaľ si nepripravíme polevu. Polevu vytvoríme roztopením milka čokolády v 150 ml smotany na šľahanie. Privedieme do varu, necháme prevrieť a miešame, až kým nám zmes nezhustne. Necháme chvíľu vychladnúť a potom nanesieme na vrch torty. Tortu ozdobíme jahodami, ktoré nám ostali. Ja som tortu ešte dozdobila hoblinami z bielej čokolády. U nás sa torta chladí v chladničke do zajtra keďže až zajtra je bratov veľký deň, ale inak si myslím, že jej stačí vkľude polhodka v mrazáku alebo hodinka v chladničke :)

Dobrú chuť želá Mrs. Yummy