Čokoládové tiramisu, ktoré nie je tiramisu
Mám rada tiramisu, ale tlačiť ho stále dookola ma už nebaví a tak som hľadala nejakú alternatívu. Na blogu cherylstyle.com som našla dezert, ktorý vizeral ako tiramisu, ale bol čokoládový. A tak vznikol nápad, že si niečo také podobné pripravím. Podarilo sa! Odporúčam skúsiť každému.
Budeme potrebovať:
- 250 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovac šlahačky
- 2-3 balíčky čokoládových Bebe keksíkov
- čokoládový puding (odporúčam nejaký hustý, napríklad BB puding, alebo tu novinku od DR.Oetker Dessert chocolat - použila som ja),
- kryštáľový cukor cca 9 lyžíc (3 na puding zbytok do mascarpone).
- obdĺžniková misa (typu zapekacia)
Puding si uvaríme podľa návodu. Mascarpone vymiešame s cukrom. Smotanu vyšľaháme so stužovačom dotuha a primiešame k nej mascarpone (ak sa nám zdá krém málo sladký, ešte môžeme dosladiť).Na dno misy nanesieme tenkú vrstvu smotanovo mascarpone krému a poukladáme naň keksíky.Na keksíky nanesieme tentoraz už hrubšiu vrstvu krému a naň polovicu pudingu. Na to poukladáme znova keksíky, zbytok krému a pudingu. Vrch prikryjeme poslednými keksíkmi. Prikryjeme priesvitnou fóliou a necháme odpočívať v chladničke, kým keksíky nezmäknú, najlepšie nechať na noc v chladničke.