Balkánsky Mrkvový Koláč

03.04.2014 19:48

Okej, sľúbila som Vám tento týžden slaný koláčik, ktorý je zdravý a tu ho máme :) Nech sa páči je ŠPALDOVÝ a jedla som ho na obed na olovrant aj na večeru :D . Receptom som sa inšpirovala v časopise Dobré jedlo. Budeme potrebovať:

  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 400 g mrkvy
  • 200 g balkánskeho syra
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 3 vajcia
  • šalotka, alebo pol červenej cibule
  • petržlenová vňať
  • soľ,korenie
  • 2 lyžice olivového oleja

Cesto si pripravíme vymiesením preosiatej múky s maslom, 2 lyžicami kyslej smotany, žĺtkom a štipokou soli. Odložíme do mikroténového sáčku a dáme na polhodinu do chladu. Mrkvu ošúpeme, nakrájame na kolieska, dáme do osolenej vriacej vody. Povaríme 3 minúty, scedíme a prepláchneme studenou vodou. Tvaroh, 100 g syru, smotanu a vajcia spolu vymiešame. Pridáme doň najemno nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme, každý podľa chuti. Cesto vyvaľkáme, vyložíme ním formu popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 15 minút do rúry pri 175 °C. Ked je cesto predpečené necháme ho vychladnúť cca 10 minút. Na spodok cesta natrieme polovicu plnky, na ňu poukladáme polovicu mrkvy, znova plnku a nakoniec mrkvu, ale pozor! Túto mrkvu potrieme olivovým olejom. Dáme piecť do rúry na polhodinku pri teplote 160°C, Po upečení ozdobíme zvyšným syrom. A môžeme ihneď podávať.

Dobrú chuť  Mrs. Yummy :)


Tvorba web stránok zdarma Webnode